Akce

Želatina vepřová Bloom 260 bal. 500g

217,8 Kč
DPH sazba
21 %
Cena bez daně
180 Kč
Katalogové číslo
01599
Dostupnost
skladem

Želatina potravinářská Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí) Sledované charakteristiky želatiny bloom – je důležitějším ukazatelem pevnosti vyrobeného želatinového gelu. U tržních druhů potravinářských želatin se tato hodnota pohybuje mezi 80 – 300 bloomy. Nejpoužívanější však jsou želatiny 220 – 260 bloom. pH – tato hodnota je dána použitým technologickým způsobem. U želatiny typu A se pH pohybuje mezi 4.7-5,2; u želatin typu B mezi 7,5-9,3. Aminokyseliny – jak jsme již uvedli výše, želatina je vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin se pohybuje mezi 84-87%. Tyto bílkoviny jsou tvořeny 18ti různými aminokyselinami důležitými pro lidský život. Zrnitost – je udávána v jednotkách mesh . Nejběžněji dodávaná želatina má zrnitost 20-30 mesh (tj.cca 0,75mm)

Více informací

Popis

Orientační dávkování želatiny 260 bloom na 100kg gelu Výrobek Dávkování želatiny Aspikové misky 3,5-4 kg Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky 5-7 kg Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod. 8-10 kg;NÁVOD PRO PŘÍPRAVU GELU ODVÁŽENÉ MNOŽSTVÍ ŽELATINY VSYPEME DO ODPOVÍDAJÍCÍHO MNOŽSTVÍ VODY. LEHCE ZAMÍCHÁME A NECHÁME NABOBTNAT. NABOBTNANÝ GEL ZAHŘEJEM VE VODNÍ LÁZNI NA TEPLOTU CCA 60-65°C. ROZPOUŠTĚNÍ URYCHLÍME OBČASNÝM JEMNÝM ZÁMÍCHÁNÍM.;ZKRÁCENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY ODVÁŽENÉ MNOŽSTVÍ ŽELATINY VSYPEME DO ODPOVÍDAJÍCÍHO MNOŽSTVÍ VODY OHŘÁTÉ NA 60-75°C A ZA STÁLÉHO MÍRNÉHO MÍCHÁNÍ SE ROZPUSTÍ.;NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ GELU PŘÍLIŠ INTENZIVNÍ MÍCHÁNÍ – V GELU SE VYTVOŘÍ BUBLINKY PŘÍLIŠ VYSOKÁTEPLOTA VODY PŘI PŘÍPRAVĚ GELU, DOJDE K SNÍŽENÍ ŽELÍRUJÍCÍCHSCHOPNOSTÍ A TÍM KE SNÍŽENÍ PEVNOSTI GELU. MAXIMÁLNÍ TEPLOTA PŘI PŘÍPRAVĚ GELU Z ŽELATINY JE 90°C. ŽELATINA NESMÍ PŘEJÍT VAREM. VÝZNAMNĚ SE ZTRÁTA ŽELÍROVACÍCH SCHOPNOSTÍ PROJEVÍ HLAVNĚ PŘI OPAKOVANÉM ZAHŘÁTÍ NAD 90°C.;

Upozornění!
Všimli jsme si, že máte vypnutou podporu javascriptu.
Pro správné fungování a lepší uživatelský zážitek Vám doporučujeme tento plugin opět povolit.

Would you like to receive news, promotions, or articles from our world?

Subscribe to our Newsletter and get all the information every month.