Kniha - výroba uzenin, specialit a konserv, Jaroslav Bezděk
- DPH sazba
- 0 %
- Cena bez daně
- 13,96 €
- Katalogové číslo
- VUSK
- Dostupnost
- skladem
Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou četbou.
Publikace je členěna na jednotlivé skupiny masných výrobků, používané i v současné technologické praxi:
Kromě receptur obsahuje Bezděkova kniha také množství rad, postupů a návodů pro (tehdejší) uzenářskou výrobu.
A5, 160 stran, brožovaná vazba
Popis
Knihu zakoupíte s originálním podpisem Mistra Málka