Nové
Akce

Kniha - výroba uzenin, specialit a konserv, Jaroslav Bezděk

349 Kč
DPH sazba
0 %
Cena bez daně
349 Kč
Katalogové číslo
VUSK
Dostupnost
skladem

Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou četbou.
Publikace je členěna na jednotlivé skupiny masných výrobků, používané i v současné technologické praxi:

Kromě receptur obsahuje Bezděkova kniha také množství rad, postupů a návodů pro (tehdejší) uzenářskou výrobu.
A5, 160 stran, brožovaná vazba

Více informací

Popis


Knihu zakoupíte s originálním podpisem Mistra Málka

Mohlo by se vám hodit

Upozornění!
Všimli jsme si, že máte vypnutou podporu javascriptu.
Pro správné fungování a lepší uživatelský zážitek Vám doporučujeme tento plugin opět povolit.

Would you like to receive news, promotions, or articles from our world?

Subscribe to our Newsletter and get all the information every month.