Bactoferm® MOLD-600 Penicillium nalgiovense plíseň na uzeniny 25g na 10lit

338,8 Kč
DPH sazba
21 %
Cena bez daně
280 Kč
Katalogové číslo
698518
Dostupnost
skladem

Popis

Řada Bactoferm® obsahuje startovací kultury k produkci tradičních a rychle fermentovaných masných výrobků. Tato řada také zahrnuje kultury zajišťující lepší barvu a chuť a plísňové kultury pro povrchové aplikace.

Popis

Bactoferm® MOLD-600 je masná kultura, která vytváří bílý/světle šedý vzhled na povrchu suchých plísňových salámů. Má velmi výraznou houbovou chuť a vůni. Při vysoké vlhkosti a optimální teplotě se MOLD-600 rychle množí a produkuje husté, krátké, rovnoměrně rozložené pokrytí povrchu (typické pro francouzské výrobky). MOLD-600 podporuje tradiční bílé písňové pokrytí s průměrnou až dobrou schopností ovlivňovat povrchovou flóru a zabránit růstu nežádoucích organismů, např. původních plísní, kvasinek a bakterií.

Složení kultury: Penicillium nalgiovense

Použití

V průběhu procesu sušení kultura dokáže zabránit vzniku suchého okraje. Kromě toho během zrání plíseň podporuje růst pH a má za následek méně kyselou chuť.

Dávkování, ( 1 balení )

25g na 10L

Instrukce k použití

Jeden sáček lyofilizované kultury se rozmíchá v 1-2 litrech vody z kohoutku, která má zhruba 20°C (68°F), nechá se 2 hodiny odstát při pokojové teplotě. Suspenze se zředí odpovídajícím množstvím vody z kohoutku a poté je připravena k použití.Plíseň je inokulována po naplnění (a případně poprocesu aklimatizace), buď ponořením, rozprášením nebopostříkáním. Suspenzí by se mělo neustále míchat, abychom se vyhnuli usazení sporů. Suspenze by se mělapoužívat pouze v den, kdy byla připravena (kvůli riziku kontaminace kvasinkami).

Fyzikální vlastnosti

Barva: bílošedá až hnědá

Forma: prášek, mletý

Rozpustnost: suspenze rozpustná ve vodě

Mohlo by se vám hodit

Upozornění!
Všimli jsme si, že máte vypnutou podporu javascriptu.
Pro správné fungování a lepší uživatelský zážitek Vám doporučujeme tento plugin opět povolit.

Přejete si dostávat novinky, akce nebo články z našeho světa?

Odebírej náš Newsletter a dostávej všechny informace každý měsíc.